maanantai 16. helmikuuta 2015

Sunday Funday


Eilen oli mukavan leppoinen päivä. Heräsin aamulla jo aikaisin, jotta ehtisin yhdeksäksi salille treenaamaan. Ulkona paistoi aivan ihana talvinen aamuaurinko ja pakkasta oli kymmenisen astetta. 

Kävelin salille rillit huurussa, treenasin rauhassa puolisentoista tuntia ja sitten käpsyttelin kotiin. Pakkanen oli jo selvästi laskenut salitreenini aikana, eikä naama enää jäätynyt. Aurinkolasit olisi kyllä ehdottomasti tarvinnut vetäistä nenälle, sillä sen verran piti siristellä. Ihanaa jokatapauksessa. 

Salin jälkeen tein itselleni nopean tonnikala-salaatin lounaaksi, sillä aioin illemmalla kokkailla sitten paremmalla tarmolla. Mutta salin jälkeen on saatava ruokaa asap. 

Salilla oli ihanan rauhallista. Vain minä ja kolme muuta treenaajaa. Kun lähdin niin sinne taisi jäädä viisi ihmistä. Tykkäisin aina treenata aamuisin, myös arkisin, koska silloin porukkaa ei ole läheskään niin paljon kuin jos menet salille suoraan töistä siinä kolmen-viiden välillä. 


Jokatapauksessa kun pääsin salilta kotiin ja sain mahan täyteen ruokaa, niin oli aika aloittaa päivän askareet. Ompelulistalla oli siskon karvaliivi ja isäni villakangastakki (joka ei tunnu valmistuvan koskaan...). Muita ikuisuus projekteja minulla ei ihme ja kumma tällä hetkellä ole. Mutta ehkä kun tuon takin saan valmiiksi on aika ottaa seuraava ikuisuusprojekti tilalle ;) Ainakin verhot omaan keittiöön, valmistujaismekko sekä siskon että äidin mekko olisi tulevat projektit-listalla.

Ompeleminen on kyllä mukavaa puuhaa, varsinkin jos työ on helppo ja se valmistuu nopeasti. Jos yhteen työhön menee puolivuotta se alkaa vähän kiristää pinnaa... Koulutyöt kuitenkin vievät aikaa ompelemiselta, joten siihen ei ole niin paljoa aikaa kuin jos olisi vain töissä. Onneksi koulu loppuu kohta ja keväälle ei ole enää montaa tenttiä tai tehtävää tiedossa, joten ehkä saan taas ompelut vähän parempaan svingiin kuin mitä ne ovat tässä syksyn aikana olleet.
Siskolle ostettiin tuollaista tekoturkiskangasta Eurokankaasta joskus viimevuoden puolella ja siitä oli tarkoitus hänelle liivi väsäillä. Kaava oli ihanan helppo tehdä ja kun liiviä ei tarvinnut vuorittaa niin homma oli mukavan simppeli. Muutamat sovitusmuutokset liiviin tuli tehdä, joten siksi en saanut sitä kerralla valmiiksi.

Nyt liivi on kuitenkin tehty ja odottelen, että sisko pääsee sitä kokeilemaan. Ehkä saan otettua hänestä kuvat liivin kanssa tänne blogin puolelle :)

Liivistä tuli mielestäni oikein söpö ja toivotaan, että sisko myös tykkää. Karva on ihanan pehmoista ja suloisen kerman sävyistä. Liivi varmasti myös sopii siskoni tyyliin oikein hyvin.

Liivin valmistuttua oli aika siirtyä seuraavaan projektiin, eli isäni takkiin. Minulla on ollut sen kanssa suuria vaikeuksia ja siksi olenkin tehnyt sitä aivan liian kauan... Se vain on niin, että kun joku homma ahdistaa, niin sen tekemisestä tulee melko vastenmielistä. Nyt minulla on kuitenkin iso tavoite saada takki lähestulkoon valmiiksi tämän talviloman aikana. Olen lähdössä loppuviikosta mökille, mutta ennen sitä minulla on hyvin aikaa työskennellä tuon tavoitteeni eteen. Sainkin eilen suunnittelemani jutut tehtyä ja kun saan tämän postauksen kirjoitettua valmiiksi niin menen jatkamaan.

Muita tämän päivän suunnitelmia on käydä lääkärillä, mummilla ja ehkä pyörähtää parilla kirpputorilla. Illemmalle on sitten luvassa kahvitreffit ystävän kanssa, joten ompeluita en tämän aamun jälkeen oikein ehdi tehdä.

Mutta takaisin sunnuntaihin. Kun maha alkoi murista nälän merkiksi, oli aika laittaa ompelut hetkeksi pois käsistä ja mennä tekemään ruokaa. Olin päättänyt tehdä kasvishampurilaisia, sillä vanhempieni kaapista löytyi valmis paketti kasvispihveihin. Ne olivat lisää vain vesi-tyyppiset pihvit ja koska halusin säästää rahaa ja aikaa, en alkanut itse pihvejä väsäämään. Olisi kyllä kannattanut sillä nuo pihvit eivät minua ainakaan vakuuttaneet. Sen sijaan tein hampurilaissämpylät ise ja niistä tuli oikein herkullisia!


Tein sämpylät spelttijauhoista ja hampparin väliin laitoin guacamolea, salaattia, tomaattia, sen kasvispihvin ja vuohenjuustoa. Rinnalle paistoin uunissa mausteisia lohkoperunoita.

Herkut nappasin mukaan ja suuntasin Gossip Girlin ensimmäinen tuotantokausi kainalossa telkkarin ääreen. Loppu ilta sujuikin sitten näiden ja saunomisen parissa. Tosin saunan jälkeen menin vielä hetkeksi ompelemaan epolettejä kiinni ja istuttamaan hihoja.

Sellainen sunnuntai minulla! Nyt alkaa uusi viikko ja mikä parasta, LOMAviikko. Ah, onneksi lähden myös mökkeilemään, sillä jos olisin vain kotona niin en ehtini rentoutumaan ollenkaan kun koko ajan mielessä painaisi hirveä lista tehtäviä mitkä pitäisi tehdä, mutta kun lähden mökille en pysty niitä tekemään, joten voin rauhassa käpertyä sohvalle kirjan ja ristikkolehden kanssa mutustamaan laskiaispullia!

Yesterday was a lovely day. I started it with a nice walk to the gym. Weather was so beautiful, sunny and pretty cold... After gym I made myself tunasalad, so I could start doing my sewing projects. On my sewing list was a fauxfur vest to my sister and a coat to my father. I was able to do that vest ready and now I'm waiting that my sister will be able to come and try it on. Then I hopefully get some photos to my blog as well. After sewing I made veggieburgers and potatoes and watched the firts series of Gossip Girl. It was a lovely Sunday. Today I started my day sewing once again. Soon I'm going to eat before heading to see a doctor. Then I'm going to see my grandma and after that probably go to a thriftshop and see my friend in a coffeeshop.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti