tiistai 24. helmikuuta 2015

Porkkanakeitto ja mausteiset kikherneet

Olin hiihtolomalla vanhempieni luona talonvahtina ja kaipasin jotain helppoa ja halpaa ruokaa, johon löytyisi ainakin lähes kaikki ainekset vanhempieni kaapeista. 

Kaapissa oli porkkanoita ja kikherneitä, joten päätin kehitellä niistä jotain hyvää ja ravitsevaa syötävää. Näin syntyi tämä lempeä porkkanasoppa, jota piristin rikkaasti maustetuilla kikherneillä, persiljalla ja kreikkalaisella jogurtilla. Kikherneet ja kreikkalainen jogurtti ovat hyviä proteiinien lähteitä ja porkkanat ja persilja taas tarjoavat tärkeitä vitamiineja. 


Porkkanakeitto

0.5kg porkkanoita
200g sipulia
3 valkosipulinkynttä
öljyä
1 kasvisliemikuutio
vettä
suolaa ja pippuria

Kuori ja pilko porkkanat, silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota kattilassa öljy, lisää sipulisilppu ja valkosipulit. Anna sipuleiden pehmetä. Lisää porkkanapalat ja anna hetki tiristä kattilassa. Lisää vesi (en mitannut tarkkaa veden määrää, mutta kannattaa aloittaa ensin vähän pienemmällä määrällä ja soseutus vaiheessa lisätä, jos tuntuu että keitosta tulee liian paksua), anna kiehua ja lisää kasvisliemikuutio. Kypsennä kunnes porkkanat ovat pehmeitä. Mausta suolalla ja pippurilla. Soseuta keitto.

Maustetut kikherneet

175g keitettyjä kikherneitä
1tl chiliä
1tl juustokuminaa
1tl currya
öljyä

Kuumenna öljy pannulla. Laita kikherneet pannulle ja lisää mausteet. Sekoita huolella, että kikherneet ovat hyvin peittyneet mausteisiin. Paista herneitä pannulla muutamia minuutteja samalla kun odotat porkkanoiden kypsymistä.

Tarjoa porkkanakeitto kikherneiden, persiljan ja kreikkalaisen jogurtin kera!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti