maanantai 23. helmikuuta 2015

5 vinkkiä onnellisempaan arkeenArki voi olla puuduttavaa, mutta pienillä asioilla ja valinnoilla voit saada siitä itseasiassa aikas ihanaa. 
  1. Siivoa - Siivoaminen saattaa välillä tuntua työläältä ja ikävältä puuhalta, mutta kuinka ihanaa onkaan kun pölyt on pyyhitty, lakanat vaihdettu ja keittiön tasot putsattu? Eikä tarvitse tehdä edes suursiivousta. Jo suurimpien murusien imurointi, tuuletus ja lakanoiden vaihtaminen piristävät kodin ilmettä ja raikastavat ilmaa ja mieltä. Mikä onkaan ihanampaa kuin sujahtaa illalla puhtaisiin lakanoihin? 
  2. Tapaa ystäviä - Kavereille kannattaa järjestää aikaa. Soittaminen toki myös piristää, mutta harva asia ilostuttaa mieltä niin kuin kahvitreffit rakkaiden ystävien kanssa. Saatte rupateltua kaikki mieltä painavat asiat ja naurettua monen päivän tarpeiksi. Kaveri kannattaa napata mukaan myös vaikka lenkille tai jumppaan, näin saat kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja urheilu on usein myös hauskempaa ystävän kanssa.
  3. Ulkoile ja urheile - Kun olet viettänyt kahdeksan tuntia päivässä tunkkaisessa toimistossa, koulussa tai missä tahansa sisätiloissa aivosi kaipaavat happea ja mieli aurinkoa. Kävele töihin jos pystyt, se herättää uuteen päivään ihan erilailla kuin bussissa nuokkuminen. Jos työmatkat joutuu kulkemaan autolla tai joukkoliikenteellä, niin illalle kannattaa varata aikaa raikkaalle lenkille ulkoilmassa. Urheilu yleensäkin tekee hyvää, mutta mikäs sen parempaa kun voit urheilla pihalla, saaden samalla raitista ilmaa ja d-vitamiinia. Jos kaipaat lihaskunto harjoittelua, niin älä huoli, ota kahvakuula ja mene pihalle sen kanssa heilumaan! Nyt talvella kannattaa ottaa ilo irti kaikista mahdollisista talviurheilu-mahdollisuuksista :)
  4. Rentoudu - Työ ja opiskelut stressaavat. Illat menevät helposti koulu- tai työasioita murehtien jos ei osaa ottaa itselleen omaa aikaa ja laittaa aivoja narikkaan edes hetkeksi. Ota itsellesi joka ilta hetki omaa aikaa. Tee sitä mitä rakastat: lue, maalaa, katsele suosikki sarjaasi tai vaikka neulo villasukkia. Kun keskityt johonkin mieluisaan tekemiseen, saat ajatuksesi pois työtehtävistä tai kasaantuvista kouluhommista. Rentoutuminen tekee sinusta loppupeleissä myös tehokkaamman työpäivänäsi kun olet ensin saanut levättyä ja rentouduttua. 
  5. Tee jotain spesiaalia - Onko arki harmaata? Varaatko kaikki kivat ja erityiset tekemiset viikonlopuille tai lomille? Mikset lähtisi maanantaina katsomaan uusinta elokuvaa tai taidenäyttelyä? Tai veisi kumppanin tai kaverin torstai-iltana ravintolaan syömään? Arjesta saa luksusta kun tekee kivoja asioita muulloinkin kuin viikonloppuina. Maanantai piristyy kummasti kun ohjelmassa on muutakin kuin ruoanlaittoa, pyykinpesua ja salkkareiden katselua. Noissa edellä mainituissa aktiviteeteissa ei tietenkään ole mitään vikaa ja itse nautin ainakin ruoanlaitosta, mutta välillä piristää tehdä jotain tavallisesta poikkeavaa. 
+1 Kukat! 


Weekdays can be dull, but with some little choices you can make it better and lovely even. 

  1. Clean - When you are tired from work, it might not sound so appealing but we all know how nice it is after hoovering, washing the dishes and changing sheets. You don't have to clean the whole house to feel better, because even those little things make a big difference. 
  2. Meet your friends - It is important to make time to see your friends. Yes, you can call, but there is not many things better than meeting friends over coffee. If it is hard to make time to meet them for coffee then you should take them with you for a run or gym. 
  3. Spend time outside and exercise - When you spend 8 hours indoors your brain and mind needs oxygen and sunshine! Walk to work or if you can't, try to make time for a little walk or run outdoors after work. And use this chance to do some winter sports! 
  4. Relax - Relax, take it easy! Work and school can be stressful so you should take some time to unwind in the evenings. Do something you love. Paint, read your favorite book, knit or watch your favorite TV-show. You will be more efficient at work when you have had some time to do something completely different that will take your thoughts away from work for a while. 
  5. Do something special -  Why do we plan all our special events for weekends or holidays? Maybe this week you should go to see a movie no Monday? Or take your spouse or friend for a dinner on Thursday? Do something special this week on a weekday, it will brighten up your day! 
+1 Flowers!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti