perjantai 6. helmikuuta 2015

Kierrätyslaukku


Olen tosiaan toiselta ammatiltani ompelija. Ja vaikka nyt opiskelenkin lähihoitajaksi, niin en ole missään vaiheessa ajatellut lopettaa ompelemista. Ompelu on kuitenkin taito, joka tuo iloa niin itselle kuin läheisille :)

Tuossa joulun aikaan tein lähes kaikki lahjat itse. Tein sekä syötäviä lahjoja että sitten ommeltuja lahjoja. Tämä sininen nahkalaukku on äidilleni tekemäni lahja. Se on tehty hänen vanhasta nahkatakistaan, jolle ei takkina enää ollut käyttöä. Takki oli onneksi niin suuri ja siinä oli tarpeeksi suuret yhtenäiset palaset, jottei laukusta tarvinnut tehdä aivan tilkkutäkki-tyylistä ratkaisua. Keskiosan koristeen tein leikkaamalla pieniä soiroja nahasta ja pujottelemalla ne lomittain niin, että nahka kääntyy aina tuossa keskellä nurjapuoli päälle, jolloin sain vähän värin vaihtelua koristeeksi :)

Vuori on myös tehty jo minulla kaapista valmiiksi löytyneestä kankaasta samoin kuin sisätaskun vetoketju, joten tämä laukku on pelkkää kierrätystä. Olen ompelijana yrittänyt paljon kiinnittää huomiota sekä materiaaleihin kuin kangasjätteen minimoimiseen. Teen erilaisia pussukoita, laukkuja tai muita pieniä tavaroita kaikista mahdollisista tilkuista, ettei tarvitse heittää hyvää kangasta roskiin. Toki pyrin ostamaan kangasta juuri sen verran kuin tarvitsen, mutta jos ostan vaikka kankaan ennen kuin olen päättänyt mitä siitä teen, niin tällöin kangasta saattaa jäädä yli. Tämän takia haluankin pyrkiä ekologisuuteen ja keksin lopuillekin kankaille käyttöä. 


This is the bag I made to my mom for Christmas. It is made from my mom's old leather jacket and the lining it also old. So it is recycled bag. I'm a seamstress so I want to try to use all the material I have, so there won't be any leftover material to go waste. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti