maanantai 4. toukokuuta 2015

One year ago


Se oli päivälleen vuosi sitten kun astuin ystäväni ja pikkusiskoni kanssa Englannin maaperälle. Vietimme muutaman uskomattoman ihanan päivän Lontoossa nähtävyyksiä kierrellen, shoppaillen ja vain ihanan keväistä Lontoota ihastellen.

Itse rakastuin Lontooseen palavasti. Niin palavasti, että lupasin itselleni palaavani sinne vielä ja mahdollisimman pian. Tämän vuoksi olenkin pyöritellyt mielessäni au pair-hommaa juurikin tähän satumaiseen kaupunkiin. Mutta mikäli en hommiin sinne pääse niin ainakin lomalle haluan uudelleen, sillä kaupunkia jäi näkemättä vielä niin paljon. Ihanteellista olisi ollut palata Lontooseen jo tänä keväänä, mutta rahan puutteen vuoksi täytyy vielä odotella...

It was exactly one year ago when me, my little sister and my best friend stepped in London for the first time. We spent there couple of magical days watching tourist attractions, shopping and just enjoying beautiful spring in London. 

I completely fell in love with London. I promised to myself to go back as soon as possible. That's why I have been thinking about that au pair-thing... London would be perfect city to try that. But I don't end up being an au pair then I will just go there for a holiday. Ideally I would have gone back there this spring again but because of my lack of money I will have to wait just a little bit more. 
Olimme etukäteen miettineet mitä kaikkea haluaisimme kokea reissullamme. Halusimme kaikki ehdottomasti käydä Natural History museossa, joka osoittautuikin aivan hämmästyttäväksi paikaksi, jossa olisi saanut koko lomamme kevyesti vietettyä. Mutta tämän museon lisäksi kävimme pyörähtämässä myös Victoria ja Albert-museossa, joka oli myös hyvin mielenkiintoinen, joskaan ei niin omaan makuuni kuin tämä luonnontieteellinen museo. Victoria ja Albert museossa olisi kyllä ollut ihana puku-näyttely mutta päätimme jättää sen näkemättä koska sinne olisi pitänyt maksaa sisään :D Ensi kerralla haluan päästä tutustumaan ainakin Science-museoon! Ja joku upea muotisuunnittelijan näyttely olisi ihanaa päästä koluamaan läpi, jos sellainen sattuisi kohdalle.

We had planned beforehand what we want to do in London. We definitely wanted to visit The Natural History museum which was really magical! We could have spent our entire holiday there because there was so much to see! But because of the lack of time we had to make time to Victor and Albert museum. On our next trip I definitely want to go see the science museum as well! And I would love to see a fashion designer exhibition if possible!

Vaikka Lontoon nähtävyydet olivat hienoja ja shoppailumahdollisuudet rajattomat, niin se mikä minut tyystin lumosi olivat Lontoon upeat puistot. Vuodenajalla oli varmasti osuutta siihen, että kaupunki oli niin upeassa loistossa kuin oli, mutta uskoisin viihtyväni noissa puistoissa vaikka olisi pimeää ja sataisi räntää, niin henkeäsalpaavan kauniita ne olivat.

Lontoon luonto oli muutenkin se, joka minut yllätti. se oli yllättävän vehreä suurkaupungiksi. Olin tottunut Barcelonan kuivaan maaperään, jossa kadulla saattoi olla puolen neliömetrin alueella yksi puu tönöttämässä ja puistoja oli vähän ja ne olivat kaukana. Lontoossa puistoja tuntui olevan joka puolella ja ne olivat suuria ja kauniita. Ehkä vain satuimme hyvällä asuinalueelle, kun isot puistot olivat aivan nurkan takana.

Even though tourist attractions were great and shopping possibilities endless, it was the nature that really mesmerized me! Those parks were the most prettiest thing I have ever seen. I know it was spring that gave its own magic to it, but I think that I would love to wander around in there even when it is pouring rain. It was so breathtakingly beautiful in there.

Nature was also the thing that surprised me the most. It was so green... I had expected it to be more concrete and asphalt. Like in Barcelona where there is so dry and there might be one dry tree on a street. In London there seemed to be a beautiful park in every corner. Maybe our hotel just was in a great place considering my love for these parks. Eikö olekin kaunista! Puistot olivat aivan täydessä kukkaloistossaan! Ja kukkia oli jokaista väriä, myös mustia!

Isn't it beautiful?! Flowers were in full bloom. And there were every possible color, even black flowers!
Ensi kertaa odottaessa...

Until next time...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti