tiistai 5. toukokuuta 2015

Let's get ready for summer!

Kesä on enää muutaman hassun viikon päässä! Toukokuu on yksi lempi kuukauteni koko vuodesta, koska ulkona alkaa vihertää kauniisti, kesä on vielä edessä ja toukokuun loppu yleensä myös tuo tullessaan mukavia juhlia, kuten ylppäreitä tai valmistujaisia. Tämä kuu on siis täydellistä aikaa tehdä pientä valmistelua kesää ajatellen!

Tässä viisi vinkkiä kesään valmistautumiseen:

1. Kevät siivous 

Tämä on edessä varmasti monella. Keväällä on ihanaa siivota koko kämppä lattiasta kattoon. Käydä läpi talven aikana nurkkiin kertyneet tavarat, tuulettaa pölyiset matot ja täkit sekä pestä sekä lattiat että ikkunat. Kun koti on valmiina kesään niin mielenkin on helpompi päästä kevyempään tunnelmaan ja pöllyttää talven pölyt hartioilta.


2. Vaatekaapin siivous  

Myös yksi mainio keino siirtyä vuodenajasta toiseen. Talvivaatteiden pesu ja tuuletus sekä varastointi tuo kaappeihin tilaa ihanille keveille kesävaatteille. Pistä toppatakit ja pipot ja lapaset laatikkoihin tai pukupusseihin ja vie varastoon odottamaan seuraavaa talvea. Tässä vaiheessa on myös kiva miettiä puuttuuko kaapista jotain oleellista, jota ilman et tulevaa kesää selviä.

3. Päivitystä liikunta kuvioihin 

Oletko koko talven hikoillut salilla ja pimeissä jumppasaleissa? Nyt on mahtava aika nauttia luonnosta ja raittiista ilmasta ja lähteä lenkille yksin, kaverin tai vaikka koiran kanssa. Toki salillakin kannattaa edelleen käydä, mutta ulkona lenkkeily tuo mukavaa vaihtelua juoksumatolla ravaamiseen. Tai jos liikut muutenkin paljon ulkona niin ehkä olisi aika päivittää saliohjelmasi ja antaa kropalle uusia ärsykkeitä tulevaa kesää ajatellen. Kroppa tottuu helposti jos aina tekee salilla samoja juttuja samoilla painoilla. Lisää siis rautaa tankoon ja googleta uusia hauskoja jumppaliikkeitä, joilla saat treeniin uutta virtaa.

4. Ruokavalion tarkistus 

Kesällä tulee usein syötyä kevyemmin kuin pimeän ja kylmän talven aikana. Toukokuu on mainio kuu alkaa taas lappaamaan enemmän keveitä kasviksia lautaselle. Hyvällä ja puhtaalla ruoalla saat kroppasi toimimaan hyvin, mielen virkeäksi ja ihon heleäksi. Ehkä voit kokeilla uutta vihersmoothie reseptiä tai tehdä kevyen keiton lounaaksi?

5. Kropan puunaus 

En tiedä teistä muista, mutta itselläni tukka on muhinut koko talven pipon alla, eikä sen kunnosta ole tarvinnut kauhesti välittää, nyt kun pipo päässä alkaa olla turhan lämmin alkaa vähän oma peilikuva ahdistaa kun pitäisi tukka sojossa astella ihmisten ilmoille... Ehkä olisi siis aika varata se kampaaja ja tehdä pieni päivitys hiuskuontalolle. Sama pätee pitkien housujen ja villasukkien alla lymyilleille jaloille, ne ovat kalpeat, kuivat ja välillä myös karvaiset. Kyllä ajelen säärikarvoja talvisinkin, mutten ihan niin tunnollisesti kuin kesää kohden, jolloin kintut olisi kiva paljastaa näteissä hameissa tai shortseissa. Tekisi siis hyvää kuoria ja kosteuttaa koko kroppa kunnolla. Kynnetkin voisi oikein viilata ja laittaa jotain kaunista lakkaa. En oikeasti muista milloin minulla olisi viimeksi ollut kynsilakkaa!


Summer is only in a few short weeks away! May is one of my favorite months because summer is still on its way and nature is slowly waking up after winter. Plus there are usually some nice graduation parties at the end of this month. This is also great time to get ready for the upcoming summer! Here are my top 5 tips

1. Spring cleaning - What could be better way to get rid of the dusty and dark winter than a good floor to ceiling cleaning. Put away winter gear, Air your rugs and duvets, wash windows and floors. Organize your closets. With clean home you are ready to welcome the upcoming summer!

2. Organize your wardrobe - Yes, this is the best time of the year to wash, air and store your winter clothing. Check out also if there are some things you need to get before summer heat.

3. Update your workout-schedule - This is the time to go and train outside! The weather is not too hot yet and fresh air will boost your mood and air your brain! Also it is a good time to update your gym plan. Google some new moves and put some more iron to your bar. 

4. Check your food - Summer is the time to eat fresh food, but now you can start your way to lovely summer look by eating lots and lots of greens! Eating healthy will not only make your skin and hair look better but it will also lift your mood and make you more lively!

5. Polish your body - Have you lived with a beanie whole winter? Yep, me too. My hair has seen better days so it might be time to go to your hairdresser to get a new haircut. And what about those foot of yours? Are they as pale, hairy and dry as mine? Time to make time for some pampering! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti