maanantai 1. huhtikuuta 2013

Oma koti

Kuten ehdin mainita ensimmäisessä postauksessa niin olen piahkoin muuttamassa ihan ikiomaan kotiin. Tällä hetkellä majailen vielä vanhempieni luona, mutta kuukauden parin päästä alkaa olla aika päästä omaan kotiin. Kämppä on nyt rempattavana ja siksi en sinne ole vielä päässyt siirtymään. 


Asuin kolme vuotta Hämeenlinnassa ja sieltä muutin noin kaksi vuotta sitten takaisin vanhempieni luo, kun opiskelut tuolloisessa kotikaupungissani loppuivat. Minun oli tarkoitus pitää välivuosi Hämeenlinnan-koulun opintojen jälkeen kerätäkseni rahaa, mutta syksyllä löysin itseni kuitenkin taas koulusta ja porukoilla asuminen tuli halvemmaksi kuin vuokrakämpän hommaaminen pääkaupunkiseudulta. Tänne siis jäin.


Tuolloin Hämeenlinnan aikanani en jaksanut laittaa kämppääni yhtään. Minulla ei esimerkiksi ollut verhoja olohuoneessa koko tuona aikana kertaakaan. Makkarissa oli yksi liian lyhyt verho, peittämässä kirkkaimmat aamu-auringon säteet. Lisäksi minulla oli baanilaatikko telkkaritasona varmaan vuoden ennenkuin löysin kirpparilta sopivan tason. Pidin kyllä kämpästäni, se oli mukavan kokoinen ja hyvällä paikalla ja erityisesti tuo kyseinen kaupunki lumosi minut kauneudellaan. Veden äärellä oli heti ihan eri fiilis kuin täällä kuivalla maalla.

Se, että tuo kämppä oli kuitenkin väliaikais-asunto, sillä tiesin, että opiskelujen päätyttyä en sinne aio jäädä, oli suurin syy siihen, että en tehnyt kämpälle mitään. Plus olin melkein jokaisen viikonlopun täällä kotikotona, joten viikonloppuisinkaan en kämpässä kauheasti aikaa viettänyt.


Nyt on kuitenkin aivan eritilanne, kun kämppä on ihan oma ja siellä saa tehdä mitä haluaa. Asunto oli totaalisen remontin tarpeessa ja nyt sinne on laitettu seinille vähän väriä ja vaihdettu kamala laikukas muovimatto hienoon parkettiin. Lisäksi keittiö on uusittu ja pelottava vihertävän turkoosi vessa on vielä maalia vailla.

Nyt siis haluan panostaa myös sisustukseen! Maalit ja tapetit on tarkkaan mietitty ja tulevat kalusteet aion hankkia ajan kanssa harkiten. Yhden uuden huonekalun olen jo ikeasta käynyt hakemassa, mutta vielä puuttuu vaikka mitä. Haaveilen isosta parisängystä, mutta voi olla, että rahatilanteen vuoksi täytyy uuteen makkariin raahata vielä vanha ja kapea sänky. Lisäksi hakusessa on mm. keittiönpöytä ja tuolit, tietokonetaso, yöpöytä ja erilaisia lamppuja ja mattoja. Sohva minulta löytyy Hämeenlinnan ajoilta, mutta sen kaveriksi kaipailisin mukavan pehmoista ja upottavaa nojatuolia.


Luvassa on siis mm. keittiönpöydän metsästystä ja muita sisustushommia :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti