tiistai 7. huhtikuuta 2015

My atelier
Pitkään viikonloppuun mahtui muutakin kuin pelkkää ompelua, sain nimittäin viimein ompeluhuoneeni siivottua, ja oli jo aikakin. Kangaspölyä oli ehtinyt jo kertyä ihan omiksi tarpeiksi ja kirjahylly oli päässyt hieman kosahtamaan. Lisäksi kangaslaatikot pursuilivat ja kankaat olivat niihin huolimattomasti heitelty. 

Nyt paikka on viimeisen päälle tiptop ja kyllä taas kelpaa ommella uusia vaatteita. Viime viikonloppuna sain laitettua neljä kangasta käyttöön ja sehän tarkoittaa, että kangaslaatikoissa on pian tilaa uusille kankaille! ;) 

Ajattelin vähän esitellä teille paikkoja. Sain siis vanhempieni luokse sisustettua ikioman ompeluhuoneen, kun siskoni muutti kotoa pois. Huone on varsin mukavan kokoinen ompelimoksi. Sinne mahtuvat sekä teollisuuskoneet että kotikoneet. Kankaat saa näppärästi sijoitettua muovisiin laatikoihin, joissa ne pysyvät puhtaina ja siisteinä. 

Huoneen keskellä on kaavoitukseen ja kankaan leikkuuseen soveltuva pöytä. Se on oikeasti pikkasen kapea, mutta kyllä sillä ihan hyvin pärjää. Se on kyllä suuri parannus siihen, että aiemmin piti kaavat piirrellä ja kankaat leikellä lattialla! Nyt homma sujuu huomattavasti ergonomisemmin. 
Kirjahyllystä löytyvät kaavakansiot, koulusta saadut monisteet ja alaan liittyvät kirjat. Lisäksi pidän siellä lankoja sekä kaikkia mahdollisia lisätarvikkeita, kuten neppareita, paljetteja, vinonauhoja, nappeja... ym.

Olen pikkuhiljaa keräillyt muutamia alaan liittyviä mielenkiintoisia kirjoja, joista voi katsella vähän vinkkiä ja inspiraatiota omiin projekteihin. Tällä hetkellä vähän näppejä polttelisi yksi alusvaatteiden kaavoitusta käsittelevä kirja. Ehkä kohta alkaa rintaliivejä ja alushousuja syntymään!Lisäksi minulla on vaaterekki, jossa säilytän meneillään olevia projekteja ja joitan vaatteita, jotka odottelevat kuvaamista.

Sovitusnuken sain joululahjaksi muutamia vuosia sitten ja se on näppärä varsinkin drapeerauksessa. Nukke on säädettävä mikä on sekä hyvä että huono juttu. Positiivisena tietenkin, että siihen voi asettaa asiakkaan mitat, huonona puolena että materiaali on sellaista että neulat eivät oikein hyvin pysy siinä ja nukkeen tulee levennys kohtiin kolot, jotka välillä asettavat haasteita muotoiluun. Silti olen oikein tyytyväinen, että minulta tämä nukke löytyy. Se on myös kiva sisustuselementti, kun siihen laittaa jonkun kauniin mekon. Ilmoitustaululta löytyy vähän inspiraatio kuvia ja milloin siellä roikkuu kaavoja, olkatoppauksia tai vetoketjuja.

This is my atelier! I got it when my sister moved out from our parents. It is really great place for a work shop. There is space for cutting table, sewing machines both home and industry machines and a book shelf for sewing related books and other little stuff. So this is where the magic happens! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti