torstai 10. lokakuuta 2013

Carpe(t) diemMatot...

En ole koskaan paremmin kiinnittänyt sisustuksessa huomiota mattoihin. Ehkä siksi, etten ole ennen pahemmin sisustanut... Ne ovat lähinnä olleet imurointia hankaloittava välttämätön paha. Yleensä ne ovat olleen lähinnä siivouksen tiellä ja täynnä koiran karvoja tai silppuja. Toki mukavan tuntuinen matto on kivempi varpaiden alla kuin kova, kylmä lattia.

Nyt kun asuntoni sisustusta tässä on tullut pohdittua ilta jos toinenkin, niin kyllä huomaa että niitä sisustustekstiilejä tännekin kaipaa ilmettä pehmentämään. Makuuhuoneeni verhot sain viime viikonloppuna ommeltua ja nyt ne pitäisi enää silittää ja kiivetä tankoon ripustamaan! Ja kirpputorilta löytämäni matto pitäisi vielä kantata, ennen kuin se keittiön lattiaa pääsee koristamaan.

Löytämäni matto maksoi vaivaiset kymmenen euroa ja se on väreiltään juuri sitä mitä olin keittiöön ajatellut, eli violetti! Lisäksi siinä on vähän blingblingiä, mitä ei voi tämä tyttö vastustaa ;) (Makuuhuoneen verhoissakin on sopivasti kimalletta!) Pari mattoa täytyisi kuitenkin vielä etsiä, sillä ainakin olohuone ja eteinen kaipaavat mattoja. Eteisessä on tällä hetkellä vähän kyseenalainen vaaleanpunainen väliaikaisratkaisu matto, lähinnä ettei tarvitse kurakengillä lattiaa liata.

    

Makuuhuoneeseen en vielä tiedä hommaanko mattoa, se ei sinne ole ehkä niin välttämätön kuin muihin huoneisiin ja saa ainakin olla viimeinen paikka minne sen hommaan, ellei täydellinen yksilö vaan satu kävelemään joku päivä vastaan. Sitä odotellessa kuitenkin keskityn olohuoneen ja eteisen mattojen löytämiseen.

Olohuoneen matto saisi olla joko kuviollinen tai värikäs (tai molempia). Näiden kaikkien kuvien matot ovat aivan ihania! Olin alunperin ajatellut sellaista karvamattoa olkkariin, mutta mieleni alkaa olla vähän kääntymässä tälläisen "perinteisemmän" maton puoleen.

Olohuoneessani on tosissaan harmaat seinät ja tummat kalusteet. Olin ajatellut piristää harmautta pinkillä ja keltaisella ja näitä värejä saisi mahdollisesti myös löytyä matosta. Sydämeni pamppailee kovasti graafisille kuvioille juuri nyt, salmiakkikuviot, leveät ja selkeät raidat sekä sahalaita-kuviot näyttävät upeilta. Ensimmäisen kuvan salmiakkikuvioinen matto on täydellinen niin väreiltään kuin kuvioiltaan.


Eteisen matosta minulle ei oikein ole vielä visiota. Se saisi kyllä luultavasti olla kuvioton, sillä kovin voimakas kuvioinen matto luultavasti vähän kilpailisi mustan kuvio-tapettiseinän kanssa, joka eteistäni koristaa. Luultavasti päädyn jonkin pitkään ja kapeaan tummansävyiseen mattoon, mutta en vastusta piristäviä värejäkään jos sellainen alkaa houkuttaa.

Ihailen kovasti myös sellaisia komeita intialaisia (taika)mattoja, mutta ne eivät oikein tähän sisustukseen natsaa. Täytyy pitää silmät auki jos seuraavakin sopiva matto sattuisi löytymään huohkealla hinnalla joltain kirpputorilta! ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti