torstai 12. helmikuuta 2015

Valentinen leivokset

Ystävänpäivä on aivan kulman takana ja nyt onkin täydellinen aika leipoa herkkua rakkaille. Nämä suloiset herkut ovat täydellinen lahja ystävälle tai ihana tarjottava kumppanille lauantai aamuna. 

Leivosten tulee hyytyä neljä tuntia tai yön yli, joten se kannattaa huomioida leipomisaikataulua suunnitellessa. 

Itse pääsen lauantaina ystävän luo herkuttelemaan, joten jätän leipomiset tänä vuonna muille. Ystävänpäivä on toki mukava muistutus tehdä jotain kivaa kaverille, mutta kyllä se ystävänpäivä todellisuudessa on joka päivä :) Mukavaa viikonloppua kaikille! 


Pohjataikina:
  • 4 munaa
  • 1dl sokeria
  • ½dl perunajauhoja
  • 1dl vehnäjauhoja
  • ½dl kaakaojauhetta
  • 1tl leivinjauhetta
Voiteluun:
  • voita tai margariinia
Suklaamousse:
  • 200g tummaa suklaata
  • 1rkl voita
  • 2 munankeltuaista
  • 3 liivatelehteä
  • 2 munanvalkuaista
  • 1dl sokeria
  • 2dl kuohukermaa
  • 2tl vaniljasokeria
Vadelmakerma:
  • 250g vadelmia
  • ½dl vettä
  • 1dl sokeria
  • 4 liivatelehteä
  • 2prk (à 150g) vadelmanmakuista rahkavälipalaa
  • 2½dl mansikanmakuista kuohukermaa
Pinnalle:
  • Sydämenmuotoisia suklaakonvehteja (vadelmatäytteellä)
  • Suklaarouhetta
Ohje:
  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja voitele paperi voisulalla tai juoksevalla margariinilla.
  2. Sekoita perunajauhot, vehnäjauhot, kaakao ja leivinjauhe kulhossa.
  3. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Lisää jauhoseos siivilän läpi seuloen munavaahtoon. Levitä taikina voidellulle leivinpaperille ja paista 225 asteisessa uunissa noin 10minuuttia.
  4. Leikkaa leivinpaperista ja kakkulevystä laakeaan vuokaan (n.30x30cm) sopiva pala.
  5. Sulata suklaa ja voi mikrossa/vesihauteessa. Lisää joukkoon keltuaiset.
  6. Liota liivatelehtiä n.10min. kylmässä vedessä. Kuumenna 2rkl kermaa mikrossa. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kuumaan kermaan.
  7. Vaahdota valkuaiset ja sokeri. Vaahdota eri kulhossa kerma ja mausta se vaniljasokerilla. Lisää liivateseos suklaan joukkoon. Lisää kerma- ja valkuaisvaahto suklaan joukkoon. Kaada seos vuokaan kakkulevyn päälle.
  8. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 10 min. Kiehauta vadelmat, vesi ja sokeri kattilassa. Puserra vadelmat siivilän läpi ja kuumenna seos. Puserra ylimääräinen vesi liivatteista ja sulata ne vadelmasoseeseen.
  9. Vaahdota kerma ja sekoita kaikki vadelmatäytteen ainekset keskenään. Kaada seos vuokaan päälimmäiseksi suklaamoussen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa noin 4h tai yön yli.
  10. Leikkaa kakusta sydämen tai neliönmuotoisia paloja. Koristele sydänkonvehdeilla ja suklaarouheella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti